Hőszigetelés

A hőszigetelés két eltérő hőmérsékletű tér (beltér, kültér) között fellépő hőátadás gátlása, jellemzően nagy hőellenállással rendelkező szerkezettel, azaz télen megakadályozza a kinti hideg beáramlását, illetve a beltéri meleg kiáramlását, ezzel csökkentve a fűtött helyiségek hőveszteségét.

Hőszigetelés célja

A hőszigetelés során a cél emelni az épület komfortfokozatát és csökkenteni az épület energia felhasználását. A ház, lakóépület, illetve panelházak megfelelő hőszigetelésével nagymértékben hozzájárulhatunk környezetünk szennyezésének csökkentéséhez.

A legjobb hőszigetelő anyag a nyugalomban lévő levegő, ezt a tulajdonságot felhasználva a szerkezetek tulajdonságát a szerkezeti rétegek által körbezárt levegő adja.

Hőszigetelő anyagok:

 

expandált polisztirol hablemez (EPS)
extrudált polisztirol hablemez (XPS)
kőzetgyapot (ásványgyapot)
üveggyapot
poliuretán hab (PUR hab)
fagyapot lemez
parafa
gyapot
kókusz
kender
farost
cellulóz alapú anyagok

Hőszigetelés?

Nem tudja, hogyan, mit, mennyiért, kitől?

Kérdezzen szakembereinktől

 

Az MKV Generál Kft. hosszú évek óta foglalkozik házak, lakóépületek, ipari ingatlanok, üzletházak hőszigetelésével.

Vállaljuk családi házak, lakóépületek, panelházak, üzletházak, ipari- és egyéb ingatlanok hőszigetelését, tetőszigetelését, ablakok szigetelését, lábazati szigetelését a megrendelő igényeit figyelembe véve (választhat a hőszigetelő anyagok fajtái közül).

Céljaink közé tartozik:
az épület káros anyag kibocsátásának csökkentése
a belső terek hőingadozásának csökkentése
az évszakok váltakozásaival és a napi hőingadozással járó, az épületszerkezetre ható hőterhelések csökkentése
hőhidak megszüntetése, az esetleges páralecsapódások elkerülése (a hőhidak zónájában alkalmazott kiegészítő hőszigeteléssel)
fűtési energia csökkentése

Referenciák:

Esztergomi Kormányhivatal hőszigetelés - színezés

Esztergomi Kormányhivatal hőszigetelés – színezés

Panoráma lakópark hőszigetelés

Panoráma lakópark hőszigetelés

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hőszigetelés előnyei

Egy komfortos otthon megteremtéséhez a jó hőszigetelés elengedhetetlen, nem mindegy azonban, hogy hogyan, és kivel csináltatjuk, ugyanis a kontár munkának meglesz a böjtje. A rossz hőszigetelés oda vezethet, hogy kénytelenek leszünk felújíttatni lakásunkat, és kétszer annyi pénzt kifizetni azért, amit elsőre is megcsináltathattunk volna tökéletesre.

A minőségi hőszigetelés feladata, hogy gondoskodjon az épület ideális hővezetéséről, tehát télen benn tartsa a meleget, nyáron pedig biztosítsa a hűvösebb tereket.
A hőszigetelés az egészséges otthon megteremtéséért is felel, hiszen megakadályozza a páralecsapódást a falakon, ezáltal pedig megelőzi a penész kialakulását.

A hőszigetelés további előnyei közé tartozik az is, hogy hatékony energia megtakarítást eredményez, tehát a környezetünknek, és a villanyszámlánknak is csak jót teszünk vele.

Keressen minket bizalommal, ha olyan cég szolgáltatásait szeretné igénybe venni, ahol a minőségi munka nem elvárás, hanem alapkövetelmény! Hívjon minket és bízza ránk a hőszigetelést!

hőszigetelés

hőszigetelés

További pályázatok
Back to Top